Žvėrienos kepsnys su voveraitėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žvėrienos kepsnys su voveraitėmis


INGREDIENTAI:

500 g mažų bulvyčių,
600 g elnienos,
6-8 stiebelių čiobrelių,
2 šaukštų spanguolių,
1-2 šaukštų garstyčių,
400 ml marinuotų voveraičių,
1 svogūno,
1 šaukšto vyno acto,
2-3 šaukštų sviesto,
žvėrienos padažo,
kadagio uogų,
2 šaukštelių kukurūzų krakmolo,
800 ml pasukų,
grietinėlės,
druskos,
pipirų,
1-2 krakmolo.


GAMINIMAS:

Išvirusias bulves apliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir apkepkite aliejuje. Mėsą nuplaukite ir pamerkite į raugintas pasukas, kad būtų apsemta,- taip ją galima išlaikyti šaldytuve 1-2 savaites. Kiekvieną dieną nuplaukite mėsą šaltu vandeniu ir pakeiskite pasukas (kuo ilgiau laikoma mėsa ir kuo dažniau keičiamos pasukos, tuo labiau ji šviesės).

Po to marinuotą elnieną nuplaukite, nusausinkite ir dėkite į keptuvę. Sudėkite lauro lapelius, spanguoles, garstyčias, kvapniuosius pipirus, kadagio uogas, druskos pagal skonį, vyno acto, smulkintus čiobrelius ir troškinkite apie 40 min.

Padažas: sultinį, kuriame troškinosi mėsa, nukoškite per sietelį, pridėkite krakmolo, 3 šaukštus grietinėlės ir užvirinkite. Mėsą ataušinkite, nusausinkite ir supjaustykite porcijomis. Grybus apkepinkite ant sviesto kartu su smulkintu svogūnu. Patiekite mėsą kartu su grybais ir kepintomis bulvytėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668