500 g mažų bulvyčių,
600 g elnienos,
6-8 stiebelių čiobrelių,
2 šaukštų spanguolių,
1-2 šaukštų garstyčių,
400 ml marinuotų voveraičių,
1 svogūno,
1 šaukšto vyno acto,
2-3 šaukštų sviesto,
žvėrienos padažo,
kadagio uogų,
2 šaukštelių kukurūzų krakmolo,
800 ml pasukų,
grietinėlės,
druskos,
pipirų,
1-2 krakmolo.
GAMINIMAS:
Išvirusias bulves apliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir apkepkite aliejuje. Mėsą nuplaukite ir pamerkite į raugintas pasukas, kad būtų apsemta,- taip ją galima išlaikyti šaldytuve 1-2 savaites. Kiekvieną dieną nuplaukite mėsą šaltu vandeniu ir pakeiskite pasukas (kuo ilgiau laikoma mėsa ir kuo dažniau keičiamos pasukos, tuo labiau ji šviesės).
Po to marinuotą elnieną nuplaukite, nusausinkite ir dėkite į keptuvę. Sudėkite lauro lapelius, spanguoles, garstyčias, kvapniuosius pipirus, kadagio uogas, druskos pagal skonį, vyno acto, smulkintus čiobrelius ir troškinkite apie 40 min.
Padažas: sultinį, kuriame troškinosi mėsa, nukoškite per sietelį, pridėkite krakmolo, 3 šaukštus grietinėlės ir užvirinkite. Mėsą ataušinkite, nusausinkite ir supjaustykite porcijomis. Grybus apkepinkite ant sviesto kartu su smulkintu svogūnu. Patiekite mėsą kartu su grybais ir kepintomis bulvytėmis.