200 g bulvių,
400 g žuvies filė,
2 šaukštų medaus,
1 šaukšto cinamono,
1 nedidelio svogūno,
1 marinuoto agurko,
100 g obuolių,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 cikorijos salotų,
2 šaukštelių sviesto,
1 šaukštelio kaparėlių,
1 šaukšto grietinėlės,
300 ml baltojo vyno,
druskos,
pipirų,
muskato riešutų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite bulves iš abiejų pusių. Sumaišę medų, žaliųjų citrinų sultis ir cinamoną užpilkite ant bulvyčių. Įdėkite žuvies filė į kepimo indą, pagardinkite citrininiais žuvies prieskoniais ir kepkite 185 laipsnių orkaitėje 15-20 min., kol žuvis paruduos.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dėkite kaparėlius, smulkintus svogūnus ir supilkite vyną. Virkite ant silpnos ugnies, kol pusė vyno išgaruos. Vėliau įdėkite smulkintus kubeliais obuolius, agurkus, grietinėlę ir prieskonius. Virkite, kol padažas sutirštės. Patiekite žuvį su saldžiosiomis bulvėmis, vyno padažu ir cikorijų lapais.