450 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
800 g lašišos filė (be odos),
1-2 svogūnų,
2-3 šaukštų citrinos sulčių,
3 šaukštų džiūvėsėlių,
1 kiaušinio,
100 g grietinėlės,
60 g sviesto,
4 šaukštų smulkintų krapų,
2-3 šaukštų smulkintų petražolių,
1 pakelio "hollandaise" padažo,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir apkepinkite svieste, pagardinkite druska ir pipirais, sumaišykite su smulkintais krapais ir petražolėmis. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiokite du pailgus lakštus. Vieną lakštą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant tešlos dėkite lašišos filė, apibarstykite druska ir pipirais. Ant žuvies dėkite pakepintus svogūnus apibarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus užklokite antrą tešlos lakštą, užlenkite ir kraštus pakiškite po apatiniu lakštu (iš tešlos likučių padarykite kalėdinę žvaigždę ir mėnulį).
Paruoštą pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20min. Patiekite su "hollandaise" padažu. Prie šio patiekalo tinka šaltas baltasis vynas.