8 žuvies filė,
1 mažos cukinijos (200 g),
400 g brokolių (šaldytų),
1/2 poro,
350 ml daržovių sultinio,
150 g grietinėlės,
2 šaukštų pomidorų pastos,
baltųjų pipirų,
druskos,
2 šaukštų citrinos sulčių,
blanširuotų krevečių.
GAMINIMAS:
Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite išilgai 5 mm storio juostelėmis, apibarstykite druska ir palaikykite 15-20 min. Cukinijų juosteles nusausinkite, pabarstykite pipirais ir lengvai apkepkite aliejuje iš abiejų pusių. Filė apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska, pipirais.
Cukinijų juosteles ir filė susukite į ritinėlius, pradedant nuo smailiausios dalies. Susmeikite mrdiniais smeigtukais. Sudėkite stačius suktinukus į puodą ir užpilkite daržovių sultiniu, kad apsemtų. Uždenkite ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite 5 min. Nukaiskite, išimkite suktinukus, o sultinį pasilikite.
Smulkintus porus ir brokolius apkepkite svieste su pomidorų pasta. Juos pagardinkite druska. Kepintas daržoves ir suktinukus dėkite į kepimo indą. Sultinį sumaišykite su grietinėle, supilkite ant suktinukų ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Patiekite su virtais ryžiais.