600 g lašišos filė,
300 g jogurto,
5 šaukštų citrinos sulčių,
1 žiupsnelio cukraus,
1 ryšelio krapų,
1 raudono obuolio,
2 šaukštų krienų,
3 šaukštų džiūvėsėlių,
1 kiaušinio,
pagal skonį druskos ir pipirų.
G a r n y r u i:
200 g laukinių ryžių mišinio,
30 g sviesto,
200 g salotų,
1 mažos granatos.
GAMINIMAS:
Lašišos filė ištrinkite druska, pipirais ir smulkintais krapais, po to supjaustykite 5 cm storio juostelėmis. Puodelyje išmaišykite citrinos sultis ir jogurtą. Sudėkite žuvį į marinatą ir marinuokite apie 1 val. Lašišą lengvai apkepkite su sviestu (kepkite apie 6 min).
Į dubenį dėkite krienus, smulkintą kubeliais obuolį džiūvėsėlius ir kiaušinį. Viską išmaišykite ir sudėkite ant žuvies viršaus. Kepimo indą išklokite folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Paruoštą lašišą patiekite su lukštentomis granatų sėklomis, salotų lapais ir virtais laukiniais ryžiais.