200 g marinuotų kelmučių,
50 g rūkyto kumpio,
1 nedidelio svogūno,
2 šaukštų aliejaus,
100 g vynuoginių pomidorų,
druskos,
baltųjų pipirų,
cukraus,
2 šaukštų baltojo vyno acto,
salotų lapų,
1 šaukšto smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Grybus nuplaukite ir nuvarvinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis. Šoninę supjaustykite kubeliais. Svogūnus pjaustykite smulkiai. Šoninę ir svogūnus kepkite aliejuje, kol svogūnai suminkštės. Nuplaukite pomidorus, supjaustykite per pusę ir 1-2 min. kepkite aliejuje.
Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi. Salotų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir susmulkinkite. Visus komponentus sumaišykite, dėkite į lėkštę ir apibarstykite petražolėmis.