(4 porcijoms)
250 g stambių vamzdelinių makaronų,
400 g pievagrybių,
250 g jūros lydekų filė,
pluoštelio svogūnų laiškų,
pusės citrinos sulčių ir
tarkuotos žievelės,
2 kiaušinių,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
150 g brinzos sūrio,
2 pomidorų,
4 šaukštų sviesto,
1 šaukšto miltų,
500 ml pieno,
1 šaukšto smulkintų krapų,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Makaronus apvirkite truputį pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite ir pagardinkite 2 šaukštais sviesto. Grybus ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir trumpai kepkite likusiame svieste. Žuvų filė sumalkite, sudėkite į faršą grybus, svogūnus, citrinų sultis ir žievelę, kubeliais pjaustytą sūrį ir kiaušinius.
Gautą masę pagardinkite muskatais, pipirais ir druska. Padažas: keptuvėje sausai pakepinkite miltus (spalva neturi pakisti), atvėsinkite juos ir praskieskite pašildytu pienu. Padažą maišydami pakaitinkite apie 10 min. ant silpnos ugnies, po to pridėkite krapų, truputį druskos ir pipirų.
Prikimškite makaronų vamzdelius žuvų įdaro, sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą, apdėliokite pomidorų skiltelėmis, apliekite padažu ir apie 30 min. kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.