500 g silkių filė,
2 obuolių,
1 morkos,
2 šaukštų tarkuotų krienų,
4-5 šaukštų grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus,
2 šaukštų citrinos sulčių,
2 šaukštų smulkintų migdolų,
4 salotų lapų,
1/2 pundelio svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia išvirkite morką. Po to ją ir obuolius stambiai sutarkuokite ir kartu sumaišykite. Dubenėlyje sumaišykite grietinę su krienais, pagardinkite maltais pipirais, cukrumi ir citrinų sultimis.
Nuplautą filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, dėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, šalia sudėkite morkų ir obuolių mišinį, viską pašlakstykite paruoštu grietinės padažu. Prieš patiekiant pabarstykite migdolais ir smulkintais svogūnų laiškais.