18 vištienos blauzdelių,
2 šaukštų medaus,
50 ml obuolių sulčių,
1 šaukštelio čili miltelių,
5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelių,.
S a l s u i:
6 pomidorų,
2 svogūnų,
1/2 žalios paprikos,
1/2 raudonos paprikos,
po 1 žalią ir raudoną aitriąją papriką,
2 česnako skiltelių,
šviežių petražolių lapelių ir
kalendros,
pagal skonį druskos,
pipirų,
cukraus.
GAMINIMAS:
Vištienos šlauneles sumaišykite su medumi, aitriąja paprika (čili), druska, sultimis, aliejumi ir smulkintu česnaku. Marinuokite vištieną ne mažiau 12 valandų. Marinuotas šlauneles kepkite karštoje orkaitėje, kol gražiai paskrus.
Ataušinkite. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ir kalendras nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite nuo stiebelių lapelius ir sukapokite.
Paprikas supjaustykite smulkiai. Alyvuogių aliejų įkaitinkite plačiame puode. Jame keletą minučių pakepinkite svogūnus. Tada sudėkite česnakus, aitriąsias paprikas, paprikas ir pomidorus. Maišydami keletą minučių patroškinkite. Sudėkite petražoles, kalendras, įberkite druskos, cukraus, pipirų ir pavirkite 20 min. Keptas vištienos šlauneles su saldžia traškia odele patiekite su pagamintomis salotomis.