600 g tunų filė skardinėse savo sultyse,
200 g bulvių,
2 svogūnų,
2 kiaušinių,
100 g džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
6 šaukštų aliejaus,
1/2 citrinos sulčių.
P a d a ž u i:
150 g Asia padažo,
200 g majonezo,
2 šaukštų smulkintų petražolių.
V ė r i n u k a m s:
20 vynuoginių pomidorų,
2-3 stiebų petražolių,
20 marinuotų svogūnėlių,
20 marinuotų karnišonų.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Įmaišykite nusunktą tuną, česnakus, kiaušinį, petražoles, druską ir pipirus. Išmaišykite, uždenkite ir valandą palaikykite šaldytuve. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Iš bulvių ir tuno masės formuokite mažus kotletukus.
Apvoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių. Išimkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluoščio. Pašlakstykite citrinos sultimis ir suverkite vėrinukus porcijomis-kotletukus-petražolių lapelis-agurkas-svogūnėlis.
Padažas: iš majonezo, Asia padažo ir smulkintų petražolių, -viską sumaišykite ir patiekite kartu su vėrinukais. Kotletukai tinka šventiniam užkandžiui.