(4 porcijoms)
400 g karštai rūkytos jūros žuvies (pvz., nototenijų) filė,
150 g šoninės juostelių,
150 g sviesto,
2 saldžiarūgščių obuolių,
2-3 svogūnų,
400 g šaltų virtų bulvių,
4 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų,
po šaukštą smulkintų petražolių ir peletrūnų,
po 3 šaukštus obuolių sulčių ir
aliejaus,
po 2 šaukštus vyno acto ir
citrinų sulčių,
3 šaukštų tarkuotų krienų,
1 šaukšto majonezo,
cukraus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kubeliais supjaustytus obuolius apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Supjaustykite nuluptus svogūnus, bulves, šoninės juosteles ir žuvį. Keptuvėje įkaitintame aliejuje ir 3 šaukštuose sviesto apkepinkite šoninės gabalėlius ir svogūnus.
Apšlakstykite actu, obuolių sultimis, pabarstykite cukrumi, druska ir pipirais. Ataušinkite ir sukrėskite į dubenį su obuoliais, bulvėmis ir žuvies gabalėliais. Pabarstykite žalumynais. Prie salotų patiekite likusį minkštą sviestą, gerai išsuktą su krienais, majonezu, ir šviežios duonos.