(4 porcijoms)
2 cm imbiero,
4 vnt. kiaulienos pjausnių,
25 g sviesto,
1 vnt. svogūno,
150 g džiovintų abrikosų,
300 ml sultinio,
1 stikl. apelsinų džemo,
1 skilt. česnako,
1 žiupsn. muskato,
1 valg. šaukšt. krakmolo,
50 ml vandens.
GAMINIMAS:
Didelėje keptuvėje išlydytame svieste apkepkite kiaulieną. Sudėkite svogūnus ir abrikosus. Sumaišykite sultinį, džemą, smulkintą imbierą, česnaką ir muskatą, supilkite į keptuvę. Užvirkite. Sumažinkite temperatūrą; uždenkite ir troškinkite apie 12-15 minučių.
Išimkite kiaulieną ir laikykite šiltoje vietoje. Vandenyje išmaišykite krakmolą ir supilkite į keptuvę. Užvirkite ir porą minučių maišant troškinkite, kol padažas sutirštės. Kiaulieną patiekite su paruoštu padažu.