(4 porcijoms)
400 g sušių ryžių,
240 g lašišos,
3 valg. šaukšt. ryžių acto,
2 vnt. džiovintų jūrų dumblių lakštų,
1 stikl. sojų padažo,
pagal skonį žaliųjų japoniškų krienų pastos ir
marinuoto imbiero,
1 arbat. šaukšt. cukraus.
GAMINIMAS:
Ryžius perskalaukite šaltu vandeniu, sudėkite į puodą, užpilkite puse litro vandens ir užvirinkite. Uždengus ir sumažinus ugnį virkite 10 min. Palikite brinkti 15 min. Ryžių actą sumaišykite su cukrumi ir apšlakstykite atvėsusius ryžius.
Ant bambukinio kilimėlio ištieskite jūrų dumblių lakštą. Rankas sudrėkinkite ryžių actu parūgštintu vandeniu. Ant lakšto tolygiai paskirstykite ryžius, paliekant maždaug 2 cm kraštus. Per vidurį padėkite sūdytą arba žalią lašišą, vieną kilimėlio kraštą užlenkite.
Naudojant bambukinį kilimėlį susukite ritinį (kraštą pašlakstykite vandeniu, kad geriau suliptų). Ritinkite, kol įgaus gražią formą. Supjaustykite griežinėliais. Į indelį įpilkite sojų padažo, įdėkite žaliųjų krienų pastos ir išmaišykite. Sušio gabalėlį pamirkykite mišinyje ir valgykite su marinuotais imbierais.