(4 porcijoms)
1 skiltelės česnako,
2 brokolių,
1 gab. daržovių sultinio,
1 stikl. sojų padažo,
1 arbat. šaukšt. tarkuoto imbiero,
1 arbat. šaukšt. raudonųjų pipirų,
4 valg. šaukšt. cukraus,
1 valg. šaukšt. kukurūzų miltų,
1 stikl. ryžių.
GAMINIMAS:
Užvirinkite 3 stiklines vandens. Sudėkite ryžius ir virkite ant silpnos ugnies. Brokolius nuplaukite ir supjaustykite stambiais gabalais. Smulkiai sukapokite česnaką ir padėkite į šalį. Užvirkite 2 stiklines vandens ir įdėkite sultinio kubelį. Išmaišykite, kad sultinys ištirptų.
Sudėkite česnaką, supilkite sojų padažą, imbierą, raudonuosius pipirus (jų galite naudoti daugiau) ir cukrų. 2 valgomuosiuose šaukštuose šalto vandens ištirpinkite kukurūzų miltus. Didelėje keptuvėje su aliejumi aukštoje temperatūroje 2 minutes pakepkite brokolius. Sudėkite česnakų mišinį, sumažinkite ugnį ir kepkite 7-10 minučių (priklauso nuo to, kokio traškumo brokolius mėgstate).
Supilkite ištirpintus miltus ir gerai išmaišykite. Kepkite dar 1-2 minutes ar daugiau, kad sutirštėtų (kuo tirščiau mėgstate, tuo daugiau miltų ištirpinkite šaltame vandenyje). Į lėkštes sudėkite virtus ryžius, o ant viršaus-brokolius.