(6 porcijoms)
800 g upėtakio,
5 skilt. česnako,
3 vnt. aitriųjų paprikų,
2 porų,
1 žiupsn. kalendros,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
1 valg. šaukšt. cukraus,
3 valg. šaukšt. žaliųjų citrinų sulčių,
3 valg. šaukšt. žuvų padažo,
1 saujos bazilikų,
pagal skonį druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Susmulkintas česnako skilteles, paprikas, porus kartu su kalendra pakepinkte aliejuje. Įberkite cukraus, supilkite citrinų sultis, padažą. Sumeskite kapotus bazilikus ir pakaitinkite. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
Kiekvienoje pusėje įpjaukite juosteles. Aliejų įkaitinkite dideliame kepintuve. Žuvį aliejuje kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Patiekite į juosteles įpylus aitriųjų paprikų padažo. Likusį padažą patiekite atskirai.