600 g jūros žuvies filė,
2 paprastų bandelių,
2 kiaušinių,
100 ml grietinėlės,
1 svogūno,
3-4 šaukštų sviesto,
6 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
5 šaukštų aliejaus,
1 citrinos sulčių,
druskos,
pipirų,
vyšninių pomidorų,
krapų papuošti.
GAMINIMAS:
Žuvies filė susmulkinkite arba sumalkite mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste. Įmuškite kiaušinius, iškepkite kiaušinienę, atvėsinkite. Bandeles išmirkykite grietinėlėje. Į žuvies faršą sudėkite mirkytas bandeles, kiaušinienę su svogūnais, įberkite druskos ir pipirų.
Masę stropiai išmaišykite. Padarykite 2 cm storio volelius, sulipinkite galus, kad gautumėte riestainius. Kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose, dėkite į įkaitintą keptuvėje aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys auksinė plutelė.