(2 porcijoms)
4 kiaušinių,
100 g fermentinio sūrio,
1/2 stiklinės grietinėlės,
1 šaukšto miltų,
200 g voveraičių,
1 šaukšto sviesto,
šaukšto smulkintų petražolių,
druskos.
GAMINIMAS:
Pakaitinkite grietinėlę, bet neužvirinkite. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų. Dubenėlyje gerai išsukite kiaušinius ir maišydami supilkite grietinėlę, suberkite tarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, lengvai apkepkite grybus ir sudėkite į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę supilkite pusę kiaušinio masės, užberkite druskos, uždenkite dangčiu ir kepkite ant lengvos ugnies, kol omletas iškils. Iškepusį pabarstykite žalumynais, užberkite pusę grybų, perlenkite perpus ir dėkite į lėkštę. Taip pat iškepkite ir antrą omletą.