8 avienos pjausnių (po 90 g),
2 česnako skiltelių,
1 baklažano,
2 raudonų paprikų,
1 cukinijos,
2 pomidorų,
1 svogūno,
100 ml aliejaus,
300 g šaldytų šparaginių pupelių,
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
3 šaukštų pomidorų padažo,
1 šaukšto pomidorų tyrės,
250 g kuskuso,
100 ml vištienos sultinio,
2 šaukštų kedrų riešutų,
2 šaukštų razinų,
1 žiupsnio druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nuplautą ir nusausintą baklažaną susmulkinkite ir apibarstykite druska. Pupeles atšildykite, ankštis perpjaukite pusiau. Paprikas supjaustykite šiaudeliais, cukiniją ir pomidorus-skridinėliais, svogūnus-kubeliais. Baklažano gabalėlius nuspauskite, apkepkite 3 šaukštuose aliejaus, sudėkite paprikas, cukiniją, pupeles ir viską kepkite maždaug 12 min. ant vidutinės ugnies.
Likus 4 min. įdėkite pomidorus. Troškinį pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, pomidorų padažu ir tyre. Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu, uždenkite ir taip palaikykite 5 min., kad išbrinktų. Suberkite riešutus, razinas, įpilkite šaukštą aliejaus ir kruopščiai permaišykite.
Mėsos pjausnius kepkite likusiame aliejuje po 3 min. iš kiekvienos pusės, pasūdykite, apibarstykite pipirais, šalia įdėkite ir pakepinkite sutraiškytais česnako skilteles. Galite patiekti pusdubenyje kartu su kuskusu, o daržovių garnyrą patiekite atskirame inde. Papuoškite citrinos skiltelėmis.