Sūrio pyragas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūrio pyragas


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
150 g sviesto,
120 g fermentinio sūrio,
stiklinės miltų,
aliejaus kepti.

Į d a r u i:
300-400 g moliūgo (be žievės ir sėklų),
100-150 g rikotos,
2 kiaušinių,
100 g mėlynųjų pelėsių sūrio,
saujelės čiobrelių ar kitokių žalumynų.

GAMINIMAS:

Sviestą ir sūrį sutarkuokite, supilkite miltus ir minkykite. Šiltos rankos sviestą tirpdo, tad po truputį suminkykite į rutulį. Jei tešla minkšta, galima dar šiek tiek pridėti miltų. Tešla išlipdykite popieriumi išklotą skardą (pvz., duonai kepti) ir įdėkite į šaldytuvą.

Moliūgą (geriau kietesnis) supjaustykite kubeliais ir pakepkite su trupučiu aliejaus, kad apskrustų. Pabarstykite druska. Kiaušinius išplakite su rikota ir trupučiu druskos. Pyrago pagrindą kepkite apie 10-12 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Tada ant jo sumeskite moliūgus (šiek tiek palikite užberti pabaigoje, nes jie nuskęsta kiaušinio ir rikotos plakinyje), supilkite plakinį. Sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite toliau, iki iškeps plakinys. Tada suberkite likusius moliūgus ir mėlynųjų pelėsių sūrį. Dar trumpam pašaukite į orkaitę. Iškeptą užbarstykite čiobreliais ar kitokiais žalumynais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668