350 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
1 didelio svogūno,
2-3 šaukštų sviesto arba margarino,
200 g sužiedėjusio pyrago,
1-1,5 stiklinės pieno arba sultinio,
druskos,
pipirų,
krapų arba petražolių lapelių,
3-4 kiaušinių,
1 šaukšto grietinės,
1-2 šaukštų maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio.
GAMINIMAS:
Grybus sumalkite. Pyrago riekutes išmirkykite piene arba sultinyje. Jei skysčio per daug, riekutes lengvai nuspauskite. Puode ištirpinkite šiek tiek riebalų, juose pakepinkite grybus, kapotą svogūną, duoną, sudėkite prieskonius.
Likusį sviestą išsukite, įdėkite kiaušinių trynius, dar kartą gerai išsukite, sumaišykite su grybais ir su plaktais kiaušinių baltymais. Mišinį dėkite į riebalais pateptą skardą, paviršių apipilkite grietine, apibarstykite maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu.
Žalumynus įmaišykite į masę arba jais apibarstykite iškepusį apkepą. Apkepą patiekite su tirpintu sviestu ir žalių daržovių salotomis. Galima pasiūlyti ir virtų arba keptų bulvių.