30 g mielių,
60 g cukraus,
400 g miltų,
žiupsnelio druskos,
2 kiaušinių,
140 g sviesto,
2 pakelių aguonų,
125 ml pieno,
1 šaukštelio cinamono,
50 g razinų,
50 g maltų lazdynų riešutų.
GAMINIMAS:
Mieles sutrinkite, sumaišykite su cukrumi ir 200 ml šilto vandens. Įberkite miltus, druską, įmuškite 1 kiaušinį, įdėkite 90 g šilto sviesto, išminkykite tešlą ir dėkite šiltai 30 min. Aguonas užpilkite pienu, užvirinkite ir virkite 5 min. ant lėtos ugnies.
Įdėkite sviesto, įberkite cinamoną, razinas ir malkite riešutus. Nukaiskite ir atvėsinkite. Iš tešlos iškočiokite stačiakampį, ant jo lygiu sluoksniu dėkite pusę įdaro, kraštus užlenkite iki vidurio.
Tada dėkite likusį įdarą ir vėl užlenkite. Palaikykite 15 min., tada dėkite į riebalais pateptą skardą, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 60 min. Vyniotinį galite aptepti glaistu ir pabarstyti kapotais riešutais.