500 g obuolių,
1 šaukšto miltinio cukraus,
1 šaukštelio cinamono,
aliejaus.
T e š l a i:
1 stiklinės miltų,
2 šaukštų cukraus,
2 kiaušinių,
125 ml pieno,
1 šaukšto maltų migdolų,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Tešla: kiaušinius išplakite su cukrumi, pamažu suberkite persijotus ir su druska miltus. Įpilkite pieno, įberkite migdolų. Išmaišykite skystą tešlą. Obuolius nulupkite, minkštimą supjaustykite apskritimais.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Obuolius merkite į tešlą ir dėkite į verdantį aliejų, virkite 5-6 min. iki auksinės spalvos. Išgriebtus dėkite ant popierinio rankšluoščio. Apibarstykite miltiniu cukrumi ir cinamonu.