T e š l a i:
125 g sviesto,
70 g cukraus,
1 šaukšto tirpios kapučino kavos,
250 g miltų,
1 kiaušinio.
Į d a r u i:
4 kiaušinių,
125 g sviesto,
220 g cukraus,
4 šaukštų pieno,
500 g maskarponės sūrio,
500 g varškės,
75 g juodojo šokolado,
8 šaukštų manų kruopų,
1 šaukšto tirpios kapučino kavos,
2 šaukštų citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Tešlos produktus sumaišykite, išminkykite tešlą, suritinkite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 min. Iš tešlos iškočiokite apvalų paplotį ir įdėkite į kepimo formą (apie 26 cm skersmens)
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, 2 baltymus išplakite. Sviestą ištrinkite su 120 g cukraus, po vieną įmaišykite trynius. Sumaišykite pieną, maskarponę, varškę, tarkuotą šokoladą ir manų kruopas ir sumaišykite su sviesto ir cukraus mišiniu. Pabaigoje į įdarą įmaišykite išplaktus baltymus.
Įdarą lygiu sluoksniu dėkite ant papločio. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 40 min. "Kepurei" 2 baltymus išplakite iki standžių putų, palaipsniui suberiant 100 g cukraus ir kapučino miltelius. Paruoštą bazė dėkite ant pyrago ir pašaukite į orkaitę dar 15 min. Tada atsargiai ištraukite ir palikite atvėsti 25 min. (kad pyragas nesukristų).