T e š l a i:
200 g sviesto,
200 g grietinės,
3 kiaušinių trynių,
1 stiklinės cukraus,
2,5 stiklinės miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Į d a r u i:
1 stiklinės spanguolių,
1 citrinos,
1,5 stiklinės cukraus,
3 kiaušinių baltymų.
GAMINIMAS:
Iš sviesto, grietinės, trynių, cukraus, miltų ir kepimo miltelių greitai išminkykite tešlą, dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, išlyginkite. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol pasidarys auksinės spalvos. Įdarui spanguoles kartu su citrina sumalkite ir sumaišykite su stikline cukraus.
Atskirai išplakite baltymus su likusiu cukrumi. Ant iškepto pagrindo dėkite baltymų kremo, ant viršaus - spanguolių ir citrinų įdaro. Pašaukite pyragą į 110 laipsnių orkaitę ir kepkite dar 15-20 min. Atvėsusį pyragą papuoškite spanguolėmis.