4 nedideli obuoliai, 100 g įvairių riešutų,
50 g džiovintų spanguolių,
50 g rudojo cukraus,
3 šaukštai skysto medaus,
šaukštelis prieskonių meduoliams,
1-2 šaukštai citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Užmerkite spanguoles citrinos sultyse ir palaikykite 15-20 min. Susmulkinkite riešutus ir sumaišykite juos su spanguolėmis, cukrumi ir prieskoniais meduoliams. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite riekelėmis.
Obuolio riekelę patepkite medumi, užberkite riešutų ir spanguolių mišinio, uždenkite kita riekele. Suvožtinius sudėkite ant skardos, užklokite kepimo popieriumi, ir kepkite 15 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.