2 šaukštai aliejaus,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
7-8 vidutinio dydžio pievagrybiai,
300 ml grikių kruopų,
šaukštelis druskos,
šaukštelis mairūno,
žiupsnis cukraus.
GAMINIMAS:
Svogūnus ir pievagrybius supjaustykite plonomis riekelėmis. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Suberkite svogūnus, užberkite truputį cukraus, kepkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pievagrybius ir trumpai apkepkite. Svogūnus ir pievagrybius išinkite, į tą pačią keptuvę suberkite grikius, mairūnus, įberkite druskos ir minutę pakepkite ant stiprios ugnies.
Grikius sumaišykite su svogūnais, pievagrybiais ir suberkite į puodelius (0,5 l talpos puodeliai). Puodeliai turi būti užpildyti maždaug iki pusės. Į puodelius įpilkite 3/4 vandens ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min.