Viščiuko,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
500 g nedidelių svogūnų,
2 skiltelių česnako,
2 šakelių rozmarino,
4 šakelių petražolių,
6 šaukštų aliejaus,
150 ml baltojo vyno,
1 šaukštelio paprikos miltelių.
GAMINIMAS:
Viščiuką išdorokite, gerai išplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais. Svogūnus ir česnaką nulupkite. Rozmariną, pusę petražolių, svogūnus ir česnaką dėkite į kepimo indą, apšlakstykite 2 šaukštais aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus dėkite viščiuką ir aptepkite 2 šaukštais aliejaus.
Apliekite vynu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 40 min., palaistydami susidariusiomis sultimis. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Sumaišykite šaukštelį paprikos su 2 šaukštais aliejaus ir vėl aptepkite viščiuką, šaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10 min. 220 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį papuoškite petražolių arba rozmarino šakelėmis. Galite patiekti su keptomis ar virtomis bulvėmis, šviežiomis daržovėmis, citrinų griežinėliais.