Kalakuto,
druskos,
pipirų,
kadagio uogų,
1 citrinos,
100 g sviesto.
Į d a r u i:
50 g sviesto,
po 50 g džiovintų abrikosų ir
slyvų be kauliukų,
1 didelio svogūno,
100 g razinų,
1 apelsino sulčių ir
tarkuotos žievelės,
1 obuolio,
100 g virtų ryžių,
gabaliuko imbiero šaknies,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Įdaras: svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pakepinkite svieste. Atvėsinkite, dėkite į dubenį. Obuolį nulupkite, išimkite, sėklalizdžius, minkštimą supjaustykite gabaliukais, dėkite į dubenį. Taip pat sudėkite abrikosus su slyvomis, razinas, ryžius tarkuotą imbierą, supilkite apelsino sultis, suberkite žievelę ir viską išmaišykite.
Išdorotą kalakutą iš vidaus ir išorės įtrinkite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais, grūstomis kadugio uogomis. Palikite keletą valandų marinuotis. Po to kalakutą ištepkite tirpintu sviestu. Prikimškite paruošto įdaro, užsiūkite, suriškite kojas ir sparnus.
Paukštį dėkite į skardą su vandeniu, apdenkite folija. Jei kalakutas ne didesnis kaip 4 kg, kepkite orkaitėje apie 1,5 val., tada foliją nuimkite ir kepkite toliau, kas 20 min. palaistant susidariusiu skysčiu. Jei kalakutas labai didelis, uždengus folija kepkite 3-4 val. Kalakutas iškepęs, kai įbedus šakutę iš jo teka skaidrios ir be kraujo sultys.