2 kiaulienos nugarinės pjausnių (po 180-200 g),
1 kiaušinio,
1/2 stiklinės padžiovintų duonos trupinių,
3 šaukštų miltų,
4-5 šaukštų aliejaus,
druskos,
pipirų,
1 citrinos.
P a d a ž u i:
2 obuolių,
1/2 apelsino sulčių ir tarkuotos žievelės,
50 g cukraus,
žiupsnelio cinamono,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
1 šaukšto sviesto.
GAMINIMAS:
Padažas: obuolius nulupkite ir, pašalinusi sėklalizdžius, supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais. Inde sumaišykite sviestą su apelsinų sultimis ir žievele, cukrumi, cinamonu ir muskato riešutu. Statykite ant nedidelės ugnies. Kai tik sviestas ims burbuliuoti, sudėkite obuolius.
Išmaišykite, uždenkite ir gaminkite ant nedidelės ugnies 25 min. Nukaiskite ir palikite šiltai. Pjausnius nuplaukite ir nusausinkite. Uždenkite plėvele ir išmuškite iki 0,5 cm storio. Įtrinkite druska ir pipirais. Į vieną dubenį berkite miltus, į kitą - trupinius, į trečią supilkite lengvai išplaktą kiaušinį.
Pjausnius pavoliokite miltuose, nukratykite. Tada merkite į kiaušinio plakinį ir iškart apvoliokite duonos trupiniais. Ranka prispauskite trupinius prie mėsos. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, dėkite pjausnius ir kepkite 3-4 min.
Tada apverskite, įpilkite dar aliejaus ir kepkite dar 3-4 min. Dėkite pjausnius į lėkštes, apšlakstykite citrinų sultimis. Patiekite su paruoštu obuolių padažu.