500 g kumpio,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų balzaminio acto,
3 šaukštų spanguolių uogienės,
200 ml sultinio (grybų, daržovių ar vištienos),
100 g sviesto,
aliejaus,
1 šaukšto smulkintų rozmarinų,
bulvių,
1 poro,
spanguolių patiekalui papuošti.
GAMINIMAS:
Mėsą apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš visų pusių. Tada dėkite į skardą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 30-45 min. Padažas: svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite ir pakepkite keptuvėje, kur kepė mėsa.
Tada supilkite sultinį, actą, įdėkite uogienės, smulkintų rozmarinų. Kaitinkite, kol nugaruos pusė skysčio. Pabaigoje įdėkite 50 g sviesto ir maišykite, kol sviestas ištirps. Mėsą patiekite su paruoštu padažu, papuoškite spanguolėmis.
Galite patiekti su bulvių koše. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite sugrūskite. Porą supjaustykite plonais žiedeliais, apkepinkite su 50 g sviesto ir įmaišykite į bulvių košę.