250 g kiaulienos filė,
350 g kiaulienos kepenų,
350 g karštai rūkyto kumpio,
1 svogūno,
3 česnako skiltelių,
1 paprikos,
1/2 šaukšto sviesto,
100 ml riebios grietinėlės,
2 kiaušinių,
100 ml chereso,
12 juostelių rūkytos šoninės,
2 šaukštelių džiovintų šalavijų,
žiupsnelio muskato riešuto,
po 1/2 šaukštelio kvapiųjų ir juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite. Apkepkite įkaitintame svieste 6 min., atvėsinkite. Kumpį supjaustykite smulkiais kubeliais. Nuimkite plėves nuo kepenų. Mėsą, kepenis ir papriką (išvalius sėklas) sumalkite mėsmale. Grietinėlę išplakite su kiaušiniais iki vientisos masės.
Pipirų žirnelius paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje ir stambiai sugrūskite. Dideliame dubenyje sumaišykite paruoštą faršą, kubeliais pjaustytą kumpį, kiaušinių mišinį, kepintus svogūnus su česnakais, cheresą ir pipirus. Įberkite druskos, šalavijų, muskato riešuto. Masę gerai išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 6 val.
Pailgą kepimo formą išklokite puse šoninės juostelių taip, kad viena šiek tiek užeitų ant kitos. Sukrėskite paruoštą masę, viršų užklokite likusiomis juostelėmis. Uždenkite folija. Formą dėkite į gilią skardą, įpilkite vandens iki pusės formos.
Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę, kepkite 1,45 val. Atšalusį gaminį paslėkite šaldytuve 2-3 val. Patiekite su virtomis bulvėmis ir žiedais pjaustytais svogūnais.