2-2,5 kg kiaulienos kumpio su oda, bet be kaulo,
3 česnako skiltelių,
maltų juodųjų pipirų,
1 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelio čiobrelių,
2 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
5 šaukštų apelsino sulčių,
4 šaukštų medaus,
2 šaukštų garstyčių,
2-3 česnako skiltelių,
druskos,
gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Nuluptas česnako skilteles sukapokite, sumaišykite su druska, sutrinkite su pipirais, kalendra, čiobreliais ir aliejumi. Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir 3-4 val. marinuokite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiaulienos kumpį dėkite ant orkaitės grotelių, po grotelėmis padėkite gilią skardą, į ją įpilkite 500 ml vandens. Kiaulienos kumpį kepkite apie 2 val. Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų ir garstyčias, pakaitinkiite ant silpnos ugnies.
Maždaug po 2 val. iš orkaitės išimkite kumpį, viršutinėje dalyje padarykite negilius įpjovimus skersai ir išilgai, lyg "langelius". Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus ir apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių. Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie 30 min., kas 15 min. vis patepant paruoštu medaus padažu.