Vištienos troškinys su grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištienos troškinys su grybais


INGREDIENTAI:

10 g džiovintų grybų,
375 g grybų,
800 g vištienos krūtinėlės,
1 svogūno,
3-4 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų (30 g) miltų,
125 ml baltojo vyno,
50 ml grybų sultinio,
3 pomidorų,
200 ml grietinėlės,
30 g smulkintų svogūnų laiškų,
2-3 stiebų šviežių arba 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
druskos,
baltųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Džiovintus grybus pamirkykite 15 min. šaltame vandenyje, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumalkite. Šviežius grybus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir, jeigu reikia, perpjaukite, susmulkinkite. Juos apkepkite gilioje keptuvėje su smulkintais svogūnais.

Vištienos krūtinėlę nuplaukite, susmulkinkite iki norimo dydžio ir suberkite į keptuvę. Supilkite sultinį, vyną, tirštą grietinėlę. Berkite miltus, pagardinkite druska, pipirais ir nuolat maišydami troškinkite 20 min. Atskiroje keptuvėje svieste pakepinkite svogūnų laiškus, smulkintus pomidorus ir džiovintus grybus.

Į troškinimo pabaigą suberkite džiovintų grybų masę ir dar troškinkite apie 5-7 min. Nuimkite nuo viryklės ir suberkite smulkintus raudonėliais, gerai išmaišykite ir patiekite su virtais laukiniais ryžiais. Prie šio patiekalo tinka baltasis sausas vynas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668