2 žalių burokėlių,
1 rūgštesnio obuolio,
1 nedidelio raudonojo svogūno,
50 g graikinių riešutų branduolių.
P a d a ž u i:
200 ml kefyro,
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių,
1 šaukšto krienų,
2 šaukštų baltojo vyno acto,
1 šaukšto medaus,
druskos,
pipirų,
1 šaukštelio maltų kmynų,
2 tarkuotų česnako skiltelių.
GAMINIMAS:
Burokėlius ir obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais (netarkuokite), svogūną-smulkiais kubeliais. Graikinius riešutus paskrudinkite keptuvėje ir susmulkinkite. Padažas: kefyrą išplakite su garstyčiomis, krienais, vyno actu, medumi.
Įdėkite česnako, įberkite druskos, pipirų ir maltų kmynų. Pjaustytus burokėlius išmaišykite su padažu ir palaikykite bent valandą (dar geriau per naktį). Prieš patiekdami pagardinkite skrudintais graikiniais riešutais.