(1 porcija - 540 kcal)
300 g miltų,
120 g sviesto,
3-4 šaukštų pieno,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
4-5 šaukštų aliejaus,
1/2 nedidelio žiedinio kopūsto,
1/2 brokolio,
3 kaliaropių,
3 morkų,
2 svogūnų,
3 kiaušinių,
120 ml pieno,
120 g tarkuoto goudos sūrio,
1-2 šaukštų citrinos sulčių,
baltojo sauso vyno,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Gabalėliais supjaustytą sviestą sumaišykite su miltais ir druska. Supilkite pieną. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Žiedinius kopūstus ir brokolius stambiai supjaustykite ir pavirkite pasūdytame vandenyje 5-6 min.
Svogūnus ir morkas stambiai supjaustykite, kaliaropes stambiai sutarkuokite, viską pakepinkite aliejuje. Pabarstykite druska ir pipirais. Ten pat berkite smulkintus kopūstus, prieskonius, pilkite citrinų sultis. Tada įpilkite šlakelį baltojo sauso vyno ir troškinkite, kol suminkštės.
Iš tešlos iškočiokite stačiakampį, išklokite jau kepimo skardą, dugną subadykite šakute. Atvėsusį įdarą krėskite ant iškočioto tešlos lakšto. Pyrago viršų užpilkite kiaušinio, sūrio ir pieno plakiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min., iki viršus dailiai apskrus.