T e š l a i:
2 kiaušinių,
1 stiklinės grietinės,
2 stiklinių miltų,
1/4 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Į d a r u i:
200 g vištienos krūtinėlės,
3 virtų bulvių,
1 svogūno,
150 g pievagrybių,
2-3 šaukštų majonezo,
aliejaus kepti,
druskos,
juodųjų ir
raudonųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Grietinę sumaišykite su kepimo milteliais, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, miltų, išminkykite glotnią elastingą tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20-30 min. Paruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, vištienos filė-šiaudeliais, grybus-griežinėliais, bulves sutarkuokite stambia tarka.
Įkaitintame aliejuje apkepkite (iki pusiau gatavumo) svogūnus ir vištieną, įdėkite grybus ir kepkite dar 3-5 min. Sudėkite bulves, įberkite druskos, pipirų, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite. Tešlą padalykite į 2 dalis. Iškočiokite du 3-5 mm storio lakštus.
Kepimo formą patepkite riebalais, dėkite vieną lakštą, padarykite kraštelius. Ant viršaus sudėkite paruoštą įdarą, išlyginkite. Ant viršaus dėkite antrą laktą, kraštus sugnybkite. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 25-30 min.