6 vidutinio dydžio bulvių,
nedidelės gūžės kopūsto (baltagūžio arba savojinio),
200 g rūkytos šoninės (pjaustytos kubeliais),
1 svogūno,
1 šaukštelio paprikos miltelių,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sugrūskite. Kitame puode pasūdytame vandenyje apvirkite kopūstą, supjaustytą į kelias dalis. Virkite apie 10-15 min. Išgriebkite, nusunkite ir supjaustykite. Didelėje keptuvėje ar troškintuve įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę ir kepkite kartu su svogūnais. Įberkite pipirų, paprikų miltelių. Sudėkite trintas bulves, kopūstus ir viską gerai sumaišykite. Nukaiskite, uždenkite ir palaikykite apie 15 minučių.