T e š l a i:
350 g miltų,
2 arbat. šaukšt. sodos,
žiupsnelio druskos,
150 g margarino,
keleto šaukštų vandens.
Į d a r u i:
500 g bruknių,
2 valg. šaukšt. miltų,
stiklinė cukraus,
2 valg. šaukšt. sviesto.
GAMINIMAS:
Miltus, druską ir sodą sumaišykite su riebalais, pamažu po vieną šaukštą pilkite vandenį ir užmaišykite kietą tešlą (minkykite tol, kol tešla atšoks nuo dubens). Iškočiokite. Į riebalais arba aliejumi išteptą skardą dėkite 2/3 tešlos.
Tešlos paviršių užberkite trintomis bruknėmis, apibarstykite jas miltais, cukrumi ir apdėliokite nedideliais gabalėliais sviesto. Uždenkite likusia tešla. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30 minučių.