600 g bulvių,
2 kiaušinių,
100 g miltų,
1/2 šaukštelio prieskonių,
druskos,
juodųjų ir raudonųjų pipirų,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelių,
1/2 šaukštelio cukraus,
100 ml grietinėlės,
3 šaukštų majonezo,
1 šaukšto kapotų žalumynų,
1/2 paprikos.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite lazdelėmis. Išplakite kiaušinius su prieskoniais, druska, pipirais. Bulvių lazdeles apvoliokite miltuose, po to kiaušinio plakinyje, iškepkite įkaitintame aliejuje.
Česnakus išspauskite, grietinėlę suplakite su cukrumi, įdėkite česnako, majonezo ir žalumynų. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais ir įmaišykite į padažą. Bulves patiekite su padažu ir salotomis.