300 g pirktinės trapios tešlos,
800 g įvairių šviežių ir
konservuotų vaisių (vynuogių, persikų, kivių, bananų, braškių, kriaušių, obuolių),
200 g riebaus varškės sūrio,
75 ml mėgstamo uogų sirupo,
2-3 šaukštai pieno,
pakelis želės,
riebalų (kepimo formai ištepti),
pusės citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Tešlą atšildykite, kolkite į riebalais pateptą keksui kepti skirtą apvalią kepimo formą, subadykite šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popierių ir užberkite žirnių arba lęšių, kad tešla nekiltų. Kepkite apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Tada atvėsinkite. Visus vaisius nuplaukite, didesnius supjaustykite dailiais griežinėliais, mažesnius perpjaukite per pusę. Vaisius ir uogas atsargiai, kad neprarastų formos, sumaišykite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
Sūrį permalkite mėsmale, ištrinkite su sirupu ir pienu iki vienalytės masės. Tada tolygiai paskirstykite ant iškepto ir atvėsinto pagrindo. Ant kremo viršaus dailiai ratu išdėliokite uogas, vaisius ir apliekite juos žele, paruošta pagal nurodymus ant pakuotės. Tortą apie 3 val. palaikykite šaldytuve.