200g. kukurūzų kruopų,
300g. tarkuoto parmezano,
70g. sviesto,
500ml. sultinio,
250ml. grietinėlės,
20ml. chereso,
2 šaukštai plaktos grietinėlės,
šaukštelis obuolių acto,
maltų baltųjų pipirų,
muskato riešuto,
druskos,
riebalų,
žalumynų papuošti.
GAMINIMAS:
250ml verdančio sultinio pamažu, maišydami supilame į dubenį su kukurūzų kruopomis ir verdame 2 minutes. Nukaičiame ir suberiame 150g. tarkuoto sūrio. Kruopų masę supilame į riebalais pateptą skardelę maždaug 2cm. sluoksniu ir padedame 12 valandų šaltai. Sustingusią kukurūzų masę supjaustome rombeliais ir apkepiname iš abiejų pusių įkaitintame svieste. Sustingusią kukurūzų masę supjaustome rombeliais ir apkepiname iš abiejų pusių įkaitintame svieste. likusį sultinį sumaišome su grietinėle, cheresu, actu, užkaičiame ir verdame, nustatę vidutinę kaitrą, kol tūris sumažėja dviem trečdaliais. Suberiame 100g. sūrio, užviriname. Nukaičiame, įmaišome plaktą grietinėlę. Trapučius tiekiame su padažu, apibarstytus likusiu sūriu, papuoštus žalumynais.