350 g makaronų (kaspinėlių),
300 g brokolių,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
3 vištų krūtinėlės,
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių,
vieno apelsino sultys,
25 g migdolų drožlių,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Makaronus virkite dideliame kiekyje sūdyto vandens. Likus 3 min. iki makaronų virimo pabaigos, į vandenį sudėkite brokolių žiedynėlius. Kol verda makaronai, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite gabalėliais supjaustytą vištieną.
Kepkite, kol gražiai apskrus, apie 8-10 min. Tada suberkite susmulkintus česnakus ir dar pakepkite 2 min. Paruoškite padažą: garstyčias sumaišykite su apelsinų sultimis. Šiuo mišiniu apliekite vištieną ir patroškinkite 1-2 min.
Išvirtus makaronus ir brokolius nukoškite, sumaišykite su paruošta vištiena, pagardinkite prieskoniais, apibarstykite migdolais ir patiekite.