300 g jautienos,
4-5 bulvės,
morka,
svogūnas,
200 g džiovintų arba 400 g konservuotų jūros kopūstų,
grietinės,
2 skiltelės česnako,
1/2 saliero šaknies,
šaukštas sviesto,
petražolių,
pipirų,
laurų lapų,
druskos.
GAMINIMAS:
5 litrus talpos puode išvirkite jautieną, išgriebkite, leiskite atvėsti, supjaustykite ir vėl sudėkite į puodą. Svieste apkepkite supjaustytus svogūnus, morkas ir sudėkite į puodą su jautiena. Smulkiai supjaustykite česnakus ir sudėkite į sriubą.
Įdėkite saliero šaknies, bulvių, žalumynų, prieskonių. Virkite 10 minučių. Jeigu į sriubą dėsite džiovintų jūros kopūstų, suberkite juos į puodą dar prieš kepdami morkas ir svogūnus. Jei dėsite konservuotų jūros kopūstų, suverskite juos kartu su žalumynais ir prieskoniais. Įsipylę į lėkštę sriubos, pagardinkite ją grietine.