obuolių desertas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



obuolių desertas


INGREDIENTAI:

Indelis plakamosios grietinėlės,
4 dideli obuoliai,
10 svarainių,
šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių,
50 ml brendžio,
pagal skonį cinamono,
citrinų sulčių ir
rudojo cukraus,
2 šaukštai sviesto,
10 avižinių sausainių,
po 100 g maskarponės ir
neriebios varškės,
2 šaukštai cukraus,
pusė stiklinės maltų riešutų,
keli mėtų lapeliai (papuošti).


GAMINIMAS:

Pertrintą varškę išsukite iki purumo su cukrumi ir maskarpone. Avižinius sausainius sulaužykite ir išdalykite į keturias stiklines taures, apšlakstykite brendžiu ir šakute dar patrupinkite, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų ir gerai atvėsintų maltų riešutų.

Obuolius ir svarainius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cinamonu, ruduoju cukrumi, citrinų žievelėmis ir, kol suminkštės, pakepkite svieste, tada atvėsinkite. Grietinėlę su citrinų sultimis išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į maskarponės ir varškės masę.

Ant paruoštų avižinių sausainių krėskite obuolių, tada varškės ir grietinėlės masės, vėl krėskite obuolių ir likusį varškės kremą. Desertą puoškite mėtų lapeliais ir bent dvi valandas palaikykite šaldytuve.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668