Indelis plakamosios grietinėlės,
4 dideli obuoliai,
10 svarainių,
šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių,
50 ml brendžio,
pagal skonį cinamono,
citrinų sulčių ir
rudojo cukraus,
2 šaukštai sviesto,
10 avižinių sausainių,
po 100 g maskarponės ir
neriebios varškės,
2 šaukštai cukraus,
pusė stiklinės maltų riešutų,
keli mėtų lapeliai (papuošti).
GAMINIMAS:
Pertrintą varškę išsukite iki purumo su cukrumi ir maskarpone. Avižinius sausainius sulaužykite ir išdalykite į keturias stiklines taures, apšlakstykite brendžiu ir šakute dar patrupinkite, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų ir gerai atvėsintų maltų riešutų.
Obuolius ir svarainius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cinamonu, ruduoju cukrumi, citrinų žievelėmis ir, kol suminkštės, pakepkite svieste, tada atvėsinkite. Grietinėlę su citrinų sultimis išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į maskarponės ir varškės masę.
Ant paruoštų avižinių sausainių krėskite obuolių, tada varškės ir grietinėlės masės, vėl krėskite obuolių ir likusį varškės kremą. Desertą puoškite mėtų lapeliais ir bent dvi valandas palaikykite šaldytuve.