Po 120 g sviesto ir
cukraus,
280 g miltų,
3 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
cinamonų lazdelė,
pagal skonį malto cinamono,
apelsino žievelių cukrinukų,
malto imbiero,
stiklinė datulių,
stiklinė apelsinų sulčių,
nesaldinto sutirštinto pieno.
GAMINIMAS:
Datules susmulkinkite, užpilkite apelsinų sultimis ir pakaitinkite su cinamonų lazdele, kad šiek tiek suminkštėtų. Kambario temperatūros sviestą iki baltos purios masės išplakite su cukrumi, tada vis plakant po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, iki masė taps vientisa.
Į tešlą įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir apelsinų cukrintus, imbierą ir cinamoną, tada sukrėskite virtas atvėsintas datules ir viską labai gerai išmaišykite. Pyrago tešlą krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Tada viršų apliekite sutirštintu pienu ir dar apie 8 min. pakepinkite.