Datulių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Datulių pyragas


INGREDIENTAI:

Po 120 g sviesto ir
cukraus,
280 g miltų,
3 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
cinamonų lazdelė,
pagal skonį malto cinamono,
apelsino žievelių cukrinukų,
malto imbiero,
stiklinė datulių,
stiklinė apelsinų sulčių,
nesaldinto sutirštinto pieno.


GAMINIMAS:

Datules susmulkinkite, užpilkite apelsinų sultimis ir pakaitinkite su cinamonų lazdele, kad šiek tiek suminkštėtų. Kambario temperatūros sviestą iki baltos purios masės išplakite su cukrumi, tada vis plakant po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, iki masė taps vientisa.

Į tešlą įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir apelsinų cukrintus, imbierą ir cinamoną, tada sukrėskite virtas atvėsintas datules ir viską labai gerai išmaišykite. Pyrago tešlą krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Tada viršų apliekite sutirštintu pienu ir dar apie 8 min. pakepinkite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668