50 g sviesto,
100 ml rudojo cukraus,
250 g nulupto ir supjaustyto kubeliais moliūgo,
2 neluptų obuolių, supjaustytų skiltelėmis,
100 ml išlukštentų graikinių riešutų,
1 arbatinio šaukštelio cinamono,
pusės citrinos sulčių.
Vaniliniam maskarponės sūrio padažui:
150 g maskarponės sūrio,
1 didelio šaukšto vanilinio cukraus,
2 arbatinių šaukštelių skysto medaus.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: sumaišykite maskarponės sūrį, vanilinį cukrų ir medų, palikite stovėti. Deserto gaminimo eiga: ištirpinkite keptuvėje sviestą, supilkite cukrų ir maišykite 20 sekundžių.
Tada suberkite pjaustytą moliūgą ir kepkite keketą minučių, tuomet suberkite obuolius, riešutus ir cinamoną. Truputį pavirkite ir, nuėmę nuo ugnies, paskaninkite citrinos sultimis. Desertas valgomas šiltas su vaniliniu maskarponės sūrio padažu.