70 proc. prinokusių svarainių ir 30 proc. neprinokusių obuolių,
1 kg tyrės-700 g cukraus.
GAMINIMAS:
Nuplaukite svarainius, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į puodą. Tuomet įpilkite truputį vandens ir uždengę dangčiu virkite, kol suminkštės. Obuolius taip pat nuplaukite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite, suberkite į kitą puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite, kol suminkštės.
Obuolius ir svarainius perleiskite per sulčiaspaudę, tyrę pasverkite ir garinkite plačiame žemame puode. Cukrų pilkite dalimis taip, kad virimas nenutrūktų, ir virkite toliau. Kai marmeladas ims standėti, jį verdantį supilstykite į stiklainius (iki viršaus), greitai užsukite dangteliais, apverskite dugnu į viršų ir užklokite audeklu.