350 g miltų,
125 g cukraus,
225 g sviesto,
druskos,
miltinio cukraus ir vyšnių cukatų papuošti.
GAMINIMAS:
1. Dideliame dubenyje išsukame sviestą su cukrumi. Suberiame miltus, pasūdome ir užminkome tešlą. Ją dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus, gerai suminkome, padarome rutulį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame stovėti šaltai 15 minučių.
2. Tešlą iškočiojame maždaug 5 mm storio lakštu. Išspaudžiame įvairių formų sausainiukus ir dedame į riebalais pateptą kepimo skardą.
3. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 15 minučių. Iškepusius sausainius dar 10 minučių laikome orkaitėje. Tada išimame ir ataušiname.
4. Miltinį cukrų sumaišome su vandeniu taip, kad būtų tiršta košelė. Ją sudedame į konditerinį švirkštą arba maišelį ir uždedame ant sausainiukų. Papuošiame vyšnių cukatomis ir padedame apdžiūti.
Pastabos:
Gaminimo laikas: 1val. Papildomas laikas: 15 min. Sausainyje: apie 160 kcal (24 sausainiai)