300 g kvietinių miltų,
200 g rupiai maltų kvietinių miltų,
100 g avižinių dribsnių,
80 g skaldytų migdolų,
100 g smulkintų džiovintų slyvų,
60 g mielių,
1 šaukštelio cukraus,
300 g šiltų pasukų,
125 g liesos varškės,
1 šaukštelio druskos,
50 g lydyto sviesto,
2-3 kiaušinių.
GAMINIMAS:
Paruoškite mielinę tešlą iš visų jai skirtų produktų. Pasiruoškite raugą iš šiltų pasukų, mielių, cukraus ir palikite mažiausiai 20 min. šiltoje vietoje. Dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, druską ir varškę. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
Suberkite miltus, raugą ir maišykite, kol masė taps lygi ir vientisa. Galiausiai sudėkite maltus migdolus ir slyvas. Tešlą kildinkite apie valandą. Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite ir suformuokite kepalėlį. Jį padėkite ant gerai išteptos riebalais skardos.
Kepalėlį suvilgykite šiltu vandeniu ir viršų pabarstykite avižiniais dribsniais ir skaldytais migdolais. Dar 25 minutes palaikykite uždengtą skepeta, kad tešla šiek tiek pakiltų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.