Žaliajam s v i e s t u i:
200 g sviesto,
6 šaukštų kapotų šviežių prieskoninių žalumynų (mairūnų, petražolių, krapų, peletrūnų, rozmarinų, raudonėlių, čiobrelių, šalavijų, bazilikų) mišinio,
1 skiltelės česnako,
žiupsnelio druskos.
D u o n a i:
400 g miltų,
5 kiaušinių,
25 g mielių,
200 g sviesto,
100 g kapotų meškinių česnakų lapų,
10 g druskos.
GAMINIMAS:
Žalumynus sumaišykite su smulkiai kapotu česnaku, suberkite ant minkšto sviesto, pasūdykite ir gerai išsukite. Uždengtą indą padėkite į šaldytuvą, kad sviestas sustingtų ir įgautų aromato.
Iškepkite duoną: iš jai skirtų produktų užminkykite mielinę tešlą (minkykite stipriai) ir palaikykite 15-20 min. Kai pakils, rankomis darykite nedidelius norimos formos kepalėlius ir dar kartą pakildinkite.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje maždaug 15 min., jei kepalėliai didesni-ilgiau. Patiekite dar šiltus, perpjautus pusiau ir apteptus žalumynų sviestu.